Yazar : Mehmet Ümütli
Kategori : Soru Bankaları
Fiyat: 130.00   Liste Fiyatı : 130.00
Ürün Tükendi.
Favorilere Ekle
Format : GENEL
Barkod : 9786056815911
Yayın Tarihi : 2020-03-10
Baskı Sayısı : 1.Baskı
Sayfa Sayısı : 608
Boyut : 200 X 280
Hakkında
Yorumlar
Resimler ve Dosyalar
Elinizdeki çalışma, din görevlisi adaylarımızın yoğun talepleri neticesinde Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) formatına uygun olarak hazırlanmıştır. DHBT TAFSİLAT SERİSİ Tüm Adaylar SORU BANKASI kitabımızda adaylarımızın sorumlu olduğu herbir alanla ilgili testler yer almaktadır. Testler orta ve ileri zorluk seviyesinde olup açık uçlu yani bilgi soruları ve yorum içerikli sorulardan oluşmaktadır. Sorularda detay bilgileri ölçmeye yönelik sorulara da yer verilmek suretiyle adayın konuya hakimiyeti ölçülmeye çalışılmıştır. Zira son yıllarda yapılan DHBT sınavlarında özellikle Dinler Tarihi ve Mezhepler Tarihi alanlarında ayrıntı bilgiler yoğun olarak sorulmaktadır. Diğer taraftan Kelam bilgisi de detay soruların yoğun olarak sorulduğu bir alan olduğu için DHBT TAFSİLAT SERİSİ Tüm Adaylar SORU BANKASI kitabımızda İslam İnanç Esasları-Akaid-Kelam başlığına ek olarak müstakil bir başlık altında Kelam konu testlerine de yer verilmiştir. Bu sayede adayın Kelam bölümünde farklı soru tarzlarını görebilmesi hedeflenmiştir. DHBT sorularının yer aldığı konu başlıkları şu şekildedir:

DHBT-1'de aşağıdaki konulardan sorular yer alacaktır.

 İslam İnanç Esasları

 İslam İbadet Esasları

 Kur'an Bilgisi

 Tecvid

 Siyer

 İslam Ahlakı

DHBT-2'de aşağıdaki konulardan sorular yer alacaktır.

 Tefsir

 Fıkıh

 Hadis

 Akaid & Kelam

 İslam Tarihi

 Dinler ve Mezhepler Tarihi

 Dini Hitabet

DHBT TAFSİLAT SERİSİ Tüm Adaylar SORU BANKASI kitabımız içeriğiyle İMAM-HATİPLİK, MÜEZZİNLİK ve KUR'ÂN KURSU ÖĞRETİCİLİĞİ için ORTAÖĞRETİM - ÖNLİSANS ve LİSANS düzeyinde sınava hazırlanan bütün adaylarımıza hitap etmektedir.
Çalışmamızda büyük bir gayret sarf ettik ancak yinede gözden kaçan eksiklerimiz ve hatalarımız olmuş ise şimdiden özür dileriz.

Gayret bizden, Tevfik ise yalnızca Yüce Allah'tandır.

Okuyucu Yorumları