Yazar : Ünal Akçalı
Yayıncı : Seçkin Yayıncılık
Kategori : İhale Hukuku
Fiyat: 203.70   Liste Fiyatı : 203.70
Ürün Tükendi.
Favorilere Ekle
Format : Kitap
Barkod : 9786056280887
Yayın Tarihi : 2017-03-31
Yayın Dili : Türkçe
Baskı Sayısı : 1.Baskı
Sayfa Sayısı : 934
Kapak : Karton
Kağıt : 1.Hamur
Boyut : 200 X 280
Hakkında
Yorumlar
Resimler ve Dosyalar
İki cilt halinde yayımlanan bu kitap, 2017 yılı Bayındırlık ve İskan Bakanlığı genel fiyat analizlerinden 2017 yılı için aktarmasız olarak türetilen inşaat birim fiyatlarının hesaplanmış dökümlerini içerir.

Bu kitap sizlere yapım işleri birim fiyat analiz sistemi için bir hesaplama örneği sunmakta ve buna ilişkili olarak yapı işleri için örnek uygulamalar anlatılmaktadır. Kitap 2017 yılı yapım girdilerini, her imalat iş kaleminin içerisindeki malzeme, işçilik, makine yüzdelerini, yapı işleri birim fiyatlarının bir önceki yıla göre fiyat artış yüzdelerini kapsamaktadır.

Kitap, ek bilgilerle geliştirilmiş ve rayiç girdi listeleri düzenlenmiştir. Ayrıca, TÜİK indekslerine, iş deneyim belgelerinin, yaklaşık maliyetlerin güncelleştirilmesi ve değerlendirilmesine örneklerle yer verilmiştir. Kitabın sayfaları çok olduğu için dağılmaması açısından 2 cilt halinde sunulmuş, örnek uygulamaların bazı bölümleri Hakediş Düzenlemesi adlı kitap örnek metraj yapımı ve uygulama şekilleri ile üç boyutlu öğretici şekiller ile ayrı bir kitapta toplanmıştır. Şantiyede yapılan hatalar yanlış ve doğru şeklinde bu kitapta yer almıştır.

Telif birim fiyatlarda, hakedişlerde, keşiflerde, aşırı düşük tekliflerin değerlendirilmesinde ve fiyatların oluşumunda kullanılmak üzere kapsamlı, kolayca anlaşılır şekilde sunulmuştur.


Konu Başlıkları:

İnşaat Rayiç Listelesi
İnşaat Birim Fiyat Listesi
Yapım Girdileri Listesi
Taşıma Genel Notları
Proje Bedelleri Hesabı
İş Deneyim Belgeleri
Yeni Yasaya Göre Fiyat Farkları ve Açıklamaları
Yaklaşık Maliyet Hesabı

Okuyucu Yorumları